web analytics
29 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Ena mejhna kukr poplavca, pa ‘na mejhna kukr nesreča

Še edn u vrst dni, xse tut nesrečam ni dal dogajat’. Verjetn tut vreme vpliva, pa cela ta butasta situacija, u keri sej Gorenska znajdla s širšo skupnostjo v Mat’kurji, pa tudi širše … U glavn’m – tut dons sta sam dve novičke. Ja, vemo, uni, xse j’m reče grammar naziji, bi rekl, – novički, ampak … une itak fršlok zadane, če berejo naše članke u narečju, tko da … mamo dve novičke, pa amen! Kbomo pisal pa slovensk, bota pa novički. Okej?

Par minut čez enajsto sej na Savsk cest u Kranu voda od dežja začela stekat pred en objekt. B’l so jo prepričval nej teče stran, bl je voda bwa prstjena in je rinva lih ke, kamr ji ni mest. Lej, če se gremo pa tko, voda, mo pa mi tut nardil po svoj, so rekl gasilci, postavl pred un objekt protipoplavne vreče in vodo zoprnico prečrpal … Na, zdej pa teč!

U pol treh popone sta se na avtocest bliz prklučka/izvoza Kran-zahod kresnwa kamion pa avto. Avto sej usc*l, tko da so mogl gasilci vse tist posut, pa pomest in je zdej lepo. Seveda so prej še zavarval mest nesreče, da jh tacajt xso mel čistilno akcijo ni kdo poplužu dol s ceste. Aja, pa še akumulator so odklopl, da neb avto poj, kje bwo že vse mem, se slučajn kej špogow in sam od sebe odpelov ke, kamr je navajen …

 

**********

Originalna sporočila

Ob 11.08 se je na Savski cesti v Kranju meteorna voda začela natekati voda pred objekt.
Gasilci GARS Kranj so vodo prečrpali in postavili proti poplavne vreče.

Ob 14.30 sta na avtocesti pred izvozom Kranj zahod trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci
GARS Kranj so naletno in požarno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator ter sanirali
razlite tekočine.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje
Vir naslovne fotografije: KLIK

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

1 min read
4 min read