web analytics
28. februarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Zdej mo mel pa takle: na vsake kvatre kšno novico te sorte, xsmo j’h navajen. Sej če hočte une novice, pa cifre … sej veste kere … boste pač gledal, pa bral MSM, kukr prav vampir na čelu vlade. Če wočte mejhn humorn ofarbane članke s področja kronike, bote pa mogl pač n’m sledit, pa merkat, gdaj seu sploh kej nardiw. Dopuščamo tut možnost, da sej nardiw še mrskej, ampak n’m pač niso posredval novic. Tut to sej že večkat nardiw. Ampak zdejle smo pa u dveh dneh komej nabral kej več, kukr en n’č, pa prazno t’mo … Ane, toj use oblast kriva?! Še nesreč n’m več na p’sti met …

Učerej ob 9,52 dopone so na centru prejel klic, da na Idrijsk cest u Žireh gorejo saje u raufnku. Tapru so se prjel za knofe, pa sedmkat plunl čez ramo, ampak ni pomagaw. Zato so poj ke poslal žirovske prostovolne gasilce. Uni so poj povedal, da so “s tehnično pomočjo poskrbel, da so saje v rajfnku varn pogorele”. Am, hm … prov.

 

Mau čez pol enajsto u Medvodah – na Škofjelošk cest sta ukp prletewa dva z avtam. Razen enkp skrivlenga pleha sej poškodvawa tut ena oseba nedoločlivga sola. Ke so bli napoten lublansk gasilci, ker so samo oni znal zavarvat krej nesreče, odklop’t batarije in posvinat pa pospravt celo cesto, pa use, kr je bwo na ne nastlan. No … kr se tiče uscalin od avtombilov. Listja verjetn niso grabl …

U pol pet’h popone je u Radovn en žleht drevo – najbrž med golcwanam – zlomu nogo delovcu. Nč kej dost druzga ni znan, kukr da so reveža gorsk reševalci z Radolce imobiliziral in ga spravl do rešilca, ta gaj pa zdirkow u bolnco na Jesenice. Pa nej se čimprej zrihta.

No po mamo pa še edino novico, xsmo jo prejel prejšn dan. Že pred šesto zutrej sta se pred mostam u Praprotnmu (Škofja Loka) zagoniwa dva z avtam. Tut tle je biu opis dost skop. Sam to vemo, da sta se u nesreč poškodwale dve osebe, pa da so lošk prostovoln gasilc pomagal poklicn’m reševalcam pr oskrbi omenen’h. Aja no, pa še luč so nardil, da neb blo še kerga, kbi na k’p prletu, pa batarije so odklopl.

Ob 9.52 so na Idrijski cesti v Žireh zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci
PGD Žiri so s tehnično pomočjo omogočili, da so saje v dimniku varno pogorele. Domačim pa
odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 10.37 sta na Škofjeloški cesti v Medvodah trčili osebni vozili, pri čemer se je lažje
poškodovala ena oseba. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja
in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Ob 16.31 je v gozdu v Radovni, občina Gorje, drevo delavcu zlomilo nogo. Reševalci GRS
Radovljica so poškodovanca imobilizirali in prepeljali do reševalnega vozila, s katerim je bil
odpeljan v SB Jesenice.

Edina novica od včeraj

Ob 5.58 sta pred mostom v Praprotnim v občini Škofja Loka trčili osebni vozili. Dve osebi sta se
poškodovali. Gasilci PGD Škofja Loka so reševalcem NMP Škofja Loka pomagali pri oskrbi
poškodovanih, odklopili akumulatorja na vozilih in razsvetljevali kraj nesreče.

Vir: Regijsk centr za obveščane Kran

(Visited 2 times, 1 visits today)