web analytics

Dovje: ujeli voznika s tremi promili!!!

Delite:

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah sprejel:

  • 10 obvestil o prometnih nesrečah, od tega tri zaradi alkohol
  • 11  kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru
  • S področja kriminalitete: naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma ter poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so tudi petkov rop na Jesenicah (ogled novice: KLIK!), o katerem smo vas že obveščali.
  • Obravnavana sta bila dva požara. V enem primeru je zagorela podrast, v drugem pa bale s senom. Tuja krivda ni bila ugotovljena.
  • Policisti  so  v  dveh postopkih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.
  • V Žireh so policisti obravnavali nesrečo in poškodbo noge med delom s traktorskim vitlom pri spravilu lesa.
  • Kranjskogorski policisti so v dveh primerih  izmerili  občutno prekoračitev hitrosti vožnje na cesti zunaj naselja in v enem primeru na podlagi prijave iz prometa izločili voznika s kar 1,44 mg/l alkohola (preko 3 promile)!!!
  • Zaradi  vožnje  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

   ***

Promet

Kranjskogorski  policisti  so  v zadnjih dveh dneh obravnavali tri zelo  neodgovorne  voznike.  Dva  sta na območju, kjer velja omejitev 90 km/h – med Belco in Gozd Martuljkom – vozila s hitrostjo 143 in 144 km/h. Tretjega so v naselju Dovje po prijavi zelo nezanesljive in »slalom« vožnje v petek popoldan obravnavali zaradi  kar treh promilov alkohola!!! Preizkus je pri njem pokazal rezultat 1,44 mg/l alkohola.

V tem tednu so podoben alkoholni primer obravnavali tudi že tržiški policisti, ko so v kontroli prometa zapeljali za voznikom, ki mu je preizkus pokazal rezultat 1,37 mg/ alkohola.

V zadnjih dveh dneh je bil alkohol prisoten tudi v treh prometnih nesrečah. Na  območju Cerkelj na Gorenjskem se je vozniku na pot »postavil« betonski podporni zid. Preizkus je pri njem pokazal rezultat 1,09 mg/l alkohola, bil pa  je  tudi  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja. Zato so mu avtomobil zasegli.

Podporni  zid je »ustavil« tudi voznika mopeda, ki je z 0,58 mg/l alkohola  nesrečo  povzročil  na območju Radovljice. V še eni nesreči pa je bil  udeležen voznik z 0,42 mg/l alkohola. Zapeljal je s ceste in povzročil prometno nesrečo.

Policija voznike  poziva, naj bodo odgovorni udeleženci v prometu. Z upoštevanjem prometnih pravil naj prispevajo k boljši stopnji prometne varnosti ter s tem prispevajo k obrnitvi trenda prometnih nesreč navzdol. V letošnjem letu so na gorenjskih cestah umrli 4 udeleženci, lani v celem letu 6.

***

Kriminaliteta 

V petek ponoči je bilo na Kidričevi cesti v Škofji Loki vlomljeno v prodajalno. Odtujenih je bilo nekaj artiklov.
V Podnartu in na Kokrici so policisti obravnavali vloma v  stanovanjski hiši, v Preddvoru in na Cesti
maršala Tita na Jesenicah pa poskusa vlomov v dve osebni vozili.

V  petek  ponoči  je  storilec  v Šenčurju preplezal varnostno ograjo okoli trgovine in odtujil za nekaj tisoč evrov materiala.

Danes  ponoči  je bil na avtocestnem počivališču izvršen vlom v kombinirano vozilo, v petek dopoldan pa storjena drzna tatvina. Do tujke je pristopil neznanec in jo ogovoril, kar je izkoristil drugi storilec in si na drugi strani  vozila s sedeža prilastil torbico. Vrata avtomobila so bila odprta, predmeti niso bili pod nadzorom.

Tatvine na avtocestnih počivališčih – poskrbite za varnost svojega imetja!

Policija opozarja in svetuje

Med postanki na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirajte svoje vozilo in predmete v njem! Če se oddaljite, vozilo obvezno zaklenite, vrednejših predmetov pa ne puščajte na vidnih mestih.
Če vas med vožnjo poskušajo zaustaviti neznane osebe, zaustavljanje na avtocesti policija močno odsvetuje že zaradi same prometne varnosti.
Če vas ogovorijo neznane osebe, je to lahko priprava na drzno tatvino. Bodite pozorni na osebe, ki vam ponujajo pomoč ali ki želijo pomoč.
V nočnem času storilci lahko izkoristijo odsotnost voznikov in vlomijo v osebna vozila ali kabine tovornih vozil. Zgodi se tudi, da storilci kazniva dejanja izvršijo v času, ko vozniki počivajo v svojih vozilih.

Kadar na počivališčih ali avtocesti opazite sumljive osebe, to nemudoma sporočite policiji na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 12 00.

Naslovna fotografija: KLIK
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja