web analytics
27. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

DOGODEK, KI JE SPREMENIL DRUŽBO – zgodilo se je na današnji dan

Na današnji dan (1. decembra) leta 1913 je Henry Ford postavil prvi tekoči trak za množično proizvodnjo na svetu, namenjen pa je bil proizvodnji celotnega avtomobila, tedaj (in še danes) znamenitega Forda T. Njegova inovacija je čas izdelave avtomobila zmanjšala z več kot 12 ur na eno uro in 33 minut.

Foto: KLIK

Fordov model T, predstavljen leta 1908, je bil preprost, robusten in razmeroma poceni – vendar ne dovolj poceni za H. Forda, ki je bil odločen, da bo izdeloval “avtomobile za velike množice.”

Ko bom svojo zamisel realiziral, bodo moj avto imeli skorajda vsi.

je govoril takrat. 

Da bi znižal ceno svojih avtomobilov, je Ford ugotovil, da mora najti način za njihovo učinkovitejšo izdelavo.

Pred tem je že leta poskušal povečati produktivnost svojih tovarn. Delavci, ki so izdelovali njegove avtomobile Model N (predhodnik modela T), so razporedili dele po vrsti na tla, postavili avto, ki so ga sestavljali na tračnice in ga med delom potiskali/vlekli po progi. Kasneje so bil postopek racionalizacije še bolj izpopolnili. Ford je na primer sestavljanje modela T razbil na 84 ločenih korakov,  vsakega od svojih delavcev pa usposobil za samo enega od le-teh. Najel je tudi strokovnjaka s področja študij gibanja (Fredericka Taylorja), da bi dela organiziral kar najbolj učinkovito. Takrat so tudi izdelali stroje (preše), ki so lahko posamezne avtomobilske dele  izdelali avtomatično in veliko hitreje, kot bi to lahko storil tudi najhitrejši in najbolj izurjen človeški delavec.

Najpomembnejši del Fordovega prispevka k industrializaciji in množični proizvodnji v svetovni ekonomiji pa je bil seveda tekoči trak. Henry Ford je navdih črpal, ko je opazoval, kako neprekinjen tok vode poganja mlin. Nekatere od detajlov za svoj tekoči trak je našel tudi v pivovarnah, tovarnah konzerv in ogromnih industrijskih pekarnah. Dokončno se mu je ideja izoblikovala, ko je opazoval, kako razkosavajo trupla živali v mesnih obratih v Chicagu. Košček za koščkom je tako oblikoval svetu do tedaj popolnoma neznan proizvodni proces. Do tedaj so na primer delavci so gradili motorje in menjalnike tako, da so jih dvigovali z vrvmi in jermenicami. Na današnji dan leta 1913 pa je v svoji tovarni svetu predstavil t.i. pièce de resistance: tekoči trak s premičnim podvozjem.

Februarja 1914 so nato dodali še novo mehanizirano linijo, ki se je vrtela s hitrostjo šestih metrov na minuto. Z leti, ko so vedno znova izpopolnjevali načine, da pospešijo tempo, je tovarna Ford Motors Company izdelovala vse več avtomobilov. 10-milijonti model Forda T je tekoči trak v Highland Parku zapustil 4. junija 1924.

Vir: KLIK

Čeprav model T od takrat naprej ni zdržal več prav dosti časa – do sredine dvajsetih let so si kupci že želeli poceni avtomobil z vsemi dodatnimi zvoki, hupami, smerniki in podobnim, kar je Henry Ford (in z njim model T) preziral – pa je gospod Ford z uvedbo prvega tekočega traku nevede popolnoma preobrazil svet in prav z njim menda začel t.i. avtomobilsko dobo, ki traja še dandanes.

Povzeto in prirejeno po: KLIK
Naslovna fotografija: KLIK

Advertisements