web analytics
25. februarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Dobro jutro, Jesenice!

Kakorkoli se obrneš, vedno imaš rit zadaj … pravi en star slovenski pregovor. In tudi na Jesenicah je tako. Kakorkoli se človek obrne, karkoli počne, s komerkoli govori, na koncu – ni vrag – beseda nanese na hokej. Jesenice so pač s tem športom zaznamovane, pa bilo to komu všeč, ali ne.

Zdi se, da se je sama po sebi včeraj razrešila tudi t.i. plavžarska sramota (povezava na članek: KLIK). Vsaj videti je tako. Včeraj so se namreč pojavili v mestu novi “plakati”, tokrat nekoliko večjih proporcev.

In ko človek takole malo razišče, najde na uradnem spletnem profilu jeseniških navijačev, imenovanih Red Steelers Ultras Jesenice, sledeči zapis:

Akcija AFERA PLAVŽAR v polnem teku.

Včeraj smo Jesenice okrasili s protestnimi napisi namenjeni proti Občini Jesenice. Vsi dobro vemo, o čem se gre. Sporočilo vsem na občini pa glasno in jasno “HOKEJ ALI VOJNA!?”.

5 let smo vas trpeli! 5 let ste imeli možnost podpret sveti klub Jesenic! DOVOLJ!!! Do konca meseca maja imate čas in zadnjo priložnost, da klubu izkažete vso podporo. V kolikor tega ne storite, vsem vam na občini napovedujemo vojno.

P.S. komentar na intervju svetnikov v članku objavljenega na Jeseničan.si: ” Se sploh ne čudimo zakaj je tako, kot je na občini. Pa tudi na Jesenicah. Namesto, da bi stopili skupaj in kaj storili za dobro jeseničanov, se raje med seboj prepucavate, kdo je kriv… KRIVI STE PA VSI DO ZADNJEGA!”

Navijaška kultura, če jo lahko poimenujemo s tem izrazom, ima svoje zakonitosti. Nekateri aktivni člani so pri zadevi z vsem srcem, drugi bolj občasno. Zunanji opazovalci so – kakor je to normalno – deljenih mnenj: v primeru navijaške skupine RSUJ je slišati mnenja, da je brez njih v dvorani podmežaklo kakor na pogrebu, spet drugi pravijo, da gre za skupino neotesanih idiotov. Resnica je, kakor običajno, najbrž nekje vmes, vsak pa si seveda mnenje ustvari sam.

Kaj menite o akcijah omenjene skupine v mestu pa vi, dragi bralci Jeseničana? Je prav, da navijači na tak način izražajo svoja mnenja? Narobe? Imajo v kateri od svojih zahtev prav? Se motijo?

Pa tudi: tisti, ki obiskujete tekme Podmežaklo – kako gledate na prisotnost navijaške skupine v dvorani?

Fotografije: uradni Facebook profil RSUJ

 


(Visited 1 times, 1 visits today)