web analytics

Denar, poslan od Boga

Delite:

Mali deček si je močno želel, da bi imel 100 evrov. Vzgajan je bil v verni družini in … vsak dan je vneto molil, da bi dobil željen denar. Molil je in molil tako dva tedna, denarja pa ni bilo od nikoder. Zato se je odločil, da bo pisal direktno Bogu in ga prosil za 100 evrov. In res …

Poštna uslužbenka, ki je sprejela pismo in na njem zagledala naslov “Bog, Slovenija” ni natančno vedela, kaj naj stori s pismom. Zato se je odločila in ga poslala predsedniku države, lepemu gospodu Pahorju. On je še najbližji Bogu v tej naši lepi državi, si je mislila.

Lepega bivšega manekena je fantovo pisanje navdušilo. Dotaknilo se ga je in razvedrilo, kakr nič že vse od časov določene maturantske proslave, ko je v navdušenju kriknil: “To mi deli, miška mala!” Zato je svoji tajnici naročil, naj fantu pošlje 5 evrov. Zdelo se mu je, temu lepemu Predsedniku, da bo 5 evrov za majhnega fanta kar velik denar.

Fantič je bil navdušen, ko je prejel koverto, v kateri je bilo 5 evrov. Takoj je sedel k pisalni mizi in se odločil, da bo Bogu poslal zahvalno pismo:

“Dragi Bog, hvala, ker si mi poslal denar. Vendar sem opazil, da si ga moral iz nekega razloga poslati preko Ljubljane. In kot je to navada v naših krajih, so ti prasci za pošiljko zaračunali 95 evrov. ”

 

Naslovna fotografija: KLIK

Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.