web analytics
21 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

DAN, KOT VSAK DRUGI – ReCO Kranj ni zabeležil dogodkov v zvezi z neurjem

Paradoksalno, ampak … poročila z Regijskega centra za obveščanje v Kranju razen nekaj sinočnjih splošnih stavkov  (poglejte si tule: KLIK), ne sinoči, ne danes zjutraj in ne v dnevnem poročilu ne omenja niti ene intervencije gasilcev ali reševalcev v zvezi z včerajšnjim neurjem. Več razlogov za kaj takega vidimo: ali nobene z neurjem povezane intervencije ni bilo, kar se nam zdi neverjetno, ali jih je bilo toliko, da jih preprosto niso beležili v dnevnih poročilih (ne-beleženje se nam tudi zdi neverjetno), ali pa nam jih pač niso posredovali. Morda pa kaj takega sledi v prihodnjih poročilih, ko bo jasnega več. Zato bralcem Gorenjske Online posredujemo le tistih nekaj običajnih pripetljajev …

Ob 9.28 je na avtocesti pri Lukovici prišlo do prometne nesreče z udeležbo enega osebnega vozila. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator vozila, cestišče posuli z vpojnim sredstvom in nudili pomoč policiji pri osvetlitvi in pregledu vozila. V nesreči ni bilo poškodovanih.

 

Ob 11.01 je na regionalni cesti Kamnik–Ločica, občina Kamnik, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, postavili motorno kolo na kolesa, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine in na koncu oprali cestišče ter nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik in policiji. Poškodovanega so reševalci NMP Kamnik odpeljali v UKC Ljubljana. V času intervencije je bil promet urejen izmenično enosmerno.

Zanimiv dogodek od drugod

Ob 14.35 je na vzhodni ljubljanski obvoznici osebno vozilo zapeljalo po brežini navzgor, poletelo, se obrnilo in pristal v jarku ob cestišču. Še pred prihodom gasilcev na kraj dogodka so se tri lažje poškodovane osebe rešile iz avta. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter noseči udeleženki nudili prvo pomoč.

Vir: ReCO Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
4 min read