Categories
Uprava RS za zaščito in reševanje

Čist navadn pet’k …

Čaple, saje, saje, golen, še’nk’t saje, pa zapestje. Popa še ulom, pa požar. Vidte, use takle rešujejo na čist navadn dan leta 2 covidiodzga štetja naš gasilci, gorsk reševalci, pa še kdo … Dejte si pogledat no, preverte posebej tapru stavk, pa ga probejte razvozl’t … 😉 

Ob 7.50 so v naselju Brezovica pri Dobu, občina Domžale, gasilci CZR Domžale nudili pomoč pri pobiranju iz potoka poginule čaplje delavcem Higienske službe.

Ob 8.32 so se v naselju Nemški Rovt v občini Bohinj v dimniku stanovanjske hiše vnele saje. Gasilci PGD Nemški Rovt so saje izžgali pod nadzorom.

Ob 12.19 so v naselju Selo pri Žirovnici, občina Žirovnica, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci GARS Jesenice in PGD Zabreznica so požar pogasili, dimnik očistili in s termovizijsko kamero pregledali okolico dimniške tuljave.

Ob 12.34 si je na Svetem Petru nad Begunjami v občini Radovljica planinka zlomila golen. Gorski reševalci GRS Radovljica so poškodovano planinko prenesli v dolino, kjer so poškodovanko v nadaljnjo oskrbo prevzeli reševalci NMP Radovljica in jo nato prepeljali v SB Jesenice.

Ob 12.52 so se na Cesti talcev v naselju Koroška Bela, občina Jesenice, v dimniku stanovanjskega objekta vnele saje. Gasilci GARS Jesenice ter PGD Jesenice in Koroška Bela so požar pogasili, očistili tuljavo, okolico dimnika preventivno pregledali s termovizijsko kamero in prepovedali uporabo dimnika do dimnikarskega pregleda.

Ob 13.45 si je na Križni gori v občini Škofja Loka pri padcu planinka poškodovala zapestje. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so planinko na kraju oskrbeli in na klasični način pospremili v dolino.

Ob 16.32 so na Brejčevi ulici v Domžalah gasilci CZR Domžale nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu onemogle osebe do reševalnega vozila.

Ob 19.34 so na Partizanski cesti v Škofji Loki, gasilci PGD Škofja Loka, ob prisotnosti policije s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in reševalcem omogočili dostop do obolele osebe.

Ob 22.25 je v naselju Gorjuša, občina Domžale, na komunalnem odlagališču zagorelo okoli 10 kubikov mešanih odpadkov. Posredovali so gasilci CZR Domžale in PGD Dob, ki so požar pogasili.

—————————————————–

OMEGA 3 OLJE (več o samem izdelku si lahko preberete tule: KLIK) … tokrat kot darilo za zveste bralce Gorenjske Online podarja Katja Bizant Lutar s sodelavci iz podjetja LCHF Style. S KLIK-om na sličico spodaj boste preusmerjeni na stran, kjer boste lahko opcijsko darovali, da bo vaša in naša stran še naprej lahko delovala.

POZOR! Na voljo so TRI omenjena darila, vsako je vredno približno 21 EUR. V žrebanju lahko sodelujete tako, da spletni strani Gorenjska Online donirate NAJMANJ 10 EUR. Zadevo bomo objavljali v vseh naših člankih do vključno 25. januarja, nato pa izvedli žrebanje.Vir: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

By Blackbeard

Blackbeard je avtor številnih intervjujev, tekstov in knjige.

View Archive