web analytics
3. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

“Busy” petek za gorenjske reševalce in gasilce

Potem, ko so nas pristojni o četrtkovih dogajanjih obveščali trikrat, vendar v vseh poslanih poročilih preprosto ni bilo nobenega dogodka, ki bi se pripetil na Gorenjskem, so bila včerajšnja in današnja zgodnje-jutranja poročila bolj polna dotičnih dogodkov. Posredujemo vam jih spodaj v članku:

Ob 6.37 se je v Aljaževi ulici na Jesenicah kadilo iz grelnika tople vode. Gasilci GARS Jesenice so ga izklopili iz elektrike, odstranili izolacijo, okolico pregledali s termovizijsko kamero in prezračili prostore.

Ob 7.03 sta v krožišču na Brezjah, občina Radovljica, trčili osebni vozili. Pri tem se je eno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, na vozlih odklopili akumulator, prevrnjeno vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na kolesa, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji.

Ob 9.43 so na Podrečju v občini Domžale gasilci CZR Domžale nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe v reševalno vozilo.

Ob 10.52 se je v naselju Trnjava, občina Lukovica, vnelo olje na prižganem štedilniku v stanovanjski hiši. Požar so pogasili gasilci PGD Lukovica, Blagovica, Prevoje in Trojane.

Ob 12.11 je v Perkovi ulici v Domžalah zagorelo zaradi kratkega stika na grelniku vode v kurilnici stanovanjskega objekta. Požar so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Jarše Rodica.

Ob 13.48 je na Maistrovi ulici v Mengšu gorel kup bioloških odpadkov. Požar na površini okoli pet kvadratnih metrov so pogasili PGD Mengeš, Topole in Loka pri Mengšu.

Ob 17.32 je na avtocesti v bližini priključka Brezje osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GARS Kranj so naletno in prometno zavarovali kraj dogodka ter do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč poškodovani osebi.

Ob 20.12 je iz stanovanja v Ulici Draga Brezarja v Kranju oseba klicala na pomoč. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata in omogočili reševalcem NMP Kranj vstop do obolele osebe. Gasilci so nato nudili pomoč pri oskrbi in prenosu obolele osebe.

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
5 min read
1 min read