web analytics

Neeksplodirana bomba Podmežaklo!

Delite:

Dragi bralci Jeseničana, s ponosom Vam sporočamo, da smo vzpostavili novo obliko sodelovanja. Tokrat se nam – po rednih poročilih iz Porodnišnice Jesenice in Policijska uprave Kranj – pridružujejo še iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Sklenili smo dogovor, da nas bodo redno obveščali o zadevah, o katerih tudi sicer obveščajo javnost. 

Tako nas bodo obveščali o nesrečah v gorah, nesrečah pri športnih, rekreativnih in drugih podobnih dejavnostih, pa o aktivnostih v zvezi z reševanjem obolelih oseb ter o pogrešanih živalih in stvareh. Poleg tega Vam bomo, dragi bralci Jeseničana, v branje ponudili novice o  požarih v objektih, požarih v naravi (oz. na prostem). Tudi v primeru nesreč z nevarnimi snovmi, bomo (in boste) o tem obveščeni. Pojavijo se tudi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in tudi o tem bodo bralci Jeseničana lahko prebirali na teh straneh …

Objavljali bomo zadeve, ki se bodisi dogajajo na Gorenjskem, ali pa bi se naših krajev v kakem smislu lahko dotikale.

Da bo lažje razumljivo – poročali bomo o zadevah, s katerimi se ubadajo gasilci. 

Tokratno prvo poročilo govori o sledečih zadevah:

__________________________________________

Nesreče v gorah

Ob 11.59 je na zasneženem delu poti proti Češki koči na Zgornjem Jezerskem zdrsnila planinka in si poškodovala nogo. Poletel je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP in letalca reševalca GRS Kranj, ki so poškodovano planinko oskrbeli. Helikopter jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 14.56 se je na območju Kališča, občina Preddvor, izgubila planinka. Gorski reševalci GRS Kranj so izgubljeno planinko našli, jo na kraju oskrbeli in pospremili v dolino. 

Požari v objektih

Ob 8.44 so se vnele saje v dimniku stanovanjske hiše v Brekovicah v občini Žiri. Gasilci PGD Brekovice so goreče saje pogasili pod nadzorom in pregledali okolico dimnika.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Ob 15.08 so v strugi reke Save v bližini Ulice Heroja Verdnika na Jesenicah naleteli na protiletalski projektil kalibra 30 mm iz obdobja 2. svetovne vojne. Nevarno najdbo so na kraju uničili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in Ljubljanske regije. Gasilci GARS Jesenice so nudili pomoč z materialnimi sredstvi, ki so jih potrebovali pri uničevanju ter pri zavarovanju kraja dogodka. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

P.S. Naslovna fotografija je simbolična!

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja