web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

2 junija, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

BLED – ponovno čiščenje jezera

Delite:

V Občini Bled so danes začeli s ponovnim čiščenjem Blejskega jezera. Potem, ko je bilo jezero že nekaj časa čisto, se je v zadnjih dneh ponovno obarvalo rdeče.

Medtem pa se nadaljujejo aktivnosti za usklajeno in koordinirano delovanje na področju sanacijskih ukrepov. Kot smo že poročali, je župan v stiku s pristojnim ministrstvom in njegovimi strokovnimi službami, prav tako so se na blejsko prošnjo za rešitev problema odzvali v državnem zboru in v uradu predsednika republike.

Kot je povedal direktor občinske uprave Robert Klinar, so pisma, ki so jih poslali, obrodila sadove, saj so se začeli pogovarjati o faznem načrtovanju ukrepov tako s strani države kot tudi lokalne skupnosti. Preverili bodo, kako deluje natega, v kakšnem stanju je pritok reke Radovne in v kakšnem stanju so izvirske vode okoli jezera, ki so se v preteklosti stekale v jezero in ga čistile.

Ukrepi, ki jih je občina izvajala v preteklosti, so bili na mestu,

poudarja Klinar in dodaja, da bo eden izmed naslednjih korakov moral biti usklajeno delovanje lokalne skupnosti, države in ostalih deležnikov, ki vplivajo na kakovost jezerske vode.

Vir informacij: Romana PURKART, Turizem Bled

Delite:
Advertisements
x