web analytics
23. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

BISER 2.0 – zmerej več je/bo tega, ane?

Že zutrej smo poročal o prumu današnmu (u resnic pa včerajšnmu) biseru. Ste vid’l? U razmerah, kakršne so prebivalstvu usilene, kombinirajo pa se z dolgotrajnostjo, brez zaznavn’h učinkov ter “veselmu decembram”, j’h bo menda počas use več in več. Tkole so zacahnal polcisti:

Gorenjski kriminalisti so s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče včeraj privedli moškega, ki je utemeljeno osumljen napada na policiste, ko so ti opravljali naloge policije. Zanj je bil odrejen pripor.

V ponedeljek popoldan so se škofjeloški policisti odzvali na prijavo kršitve javnega reda in miru s povzročanjem hrupa, škode in nasiljem v stanovanjskem objektu. Moški je javni red kršil še z nedostojnim vedenjem, policistom pa je tudi grozil. Ker se je v intervenciji naposled umiril, so policisti postopek na kraju zaključili, vendar se po krajšem času zopet vrnili na kraj zaradi njegovega ponovnega nasilnega in drznega vedenja. Tudi v drugi intervenciji je policistom grozil s smrtjo in nasilno vedenje še stopnjeval, policiste pa je tudi napadel. Zaradi sumov uradno pregonljivih kaznivih dejanj so ga policisti zato pridržali, kriminalisti pa so o dejanjih osumljenca v skladu s predpisi o kazenskem postopku zbrali obvestila in ga s kazensko ovadbo privedli na pristojno sodišče, kjer je bil zanj odrejen pripor.

Kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno osebo ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge policije ali državne varnosti ali varuje javni red, ali osebo, ki opravlja naloge v zvezi z izvrševanjem kazenskih sankcij, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do treh let. Z zaporom od šestih mesec do petih let se kaznuje, kdor stori dejanje iz prvega odstavka tega člena proti dvema ali več osebam.

 

Tale polcijska latovščina je pa tut uredna svojga dnarja, ane? Dobr, sej zastopmo osnovnga vodila nažga prava, da dokler posamezniku ni dokazana krivda … pač ni kriv. Ampak da se model, kje med intervencijo napadu polciste in jim groziw, da j’h bo pospravu, vod kukr “utemeljeno osumljen napada na policiste”  je pa tut bosa. Kwaj osumlen, kukoj osumlen? Sej so usi vidl, sej so bli t’m …

Aja, da neb zdej gdo mislu, da modela branmo. Kukr je un dan reku en nš bralc … tastara Titotova milica je znawa take rči hitr zrihtat … 😉

U glavn’m, nehajo nej težit narodu, da wš uhka šu h lubic, se ga nagont u oštarijo u sosedno vas in dauš prepoznow kera lepotica/lepotc te na cest pozdravla, ti pa nimaš pojma, gdo sploh je … ne pa daj narod z dneva u dan b’l narvoz’n. Ane?

Vir: PU Kranj
Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements