web analytics
21 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

BINGO! Policisti ugotovili eno kršitev Zakona o javnih zbiranjih …

Vnema protivladnih protestnikov kar ne pojenjuje. Najbrž bi jih lahko imenovali kar proti-politični protesti, saj jih poleg nesporne uperjenosti proti koruptivni, nesposobni ter do lastnih državljanov in njihove inteligence žaljivi aktualni vladi, odlikujeta tudi iz tedna v teden nove teme, ki so problem v tejle vukojebini od države, politika pa jih trideset let – kakor je videti: sistematično – ignorira.

Policisti so včerajšnji shod zabeležili takole:

28. 8. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda.

Shod se je pričel okoli 19. ure, ko so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa je okoli 4.000 zbranih protestnikov odšlo po Slovenski cesti do križišča Dunajske in Linhartove ceste oziroma do Ministrstva za okolje in prostor, kjer se je shod okoli 20.30 zaključil.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev obeh protestnih shodov, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

 

Dogodek je potekal mirno, so pa policisti za promet zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti.

Policisti so pri varovanju shoda ugotovili eno kršitev Zakona o javnih zbiranjih.

Nadaljujejo zbiranje obvestil glede obeh dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Vir: PU Ljubljana

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
5 min read