web analytics
7. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Beljakovinska omleta z Maco

V naši rubriki Kotiček za razvajanje brbončic pičimo z našimi recepti kar naprej. Naslednja, ki bo poskrbela, da Gorenjci ne bomo lačni, bo/je Polona Štolfa. Mlada dama je nosilka projekta Zlata ptička, v katerem podpirajo zdrav način življenja s pomočjo visoko kakovostnih, zdravih, v večini lokalnih, naravnih in okolju prijaznih izdelkov.

Zlata ptička je tako fizična, kot tudi spletna trgovina, ki ji podporo nudi majhno družinsko podjetje, ki se že od leta 1928 ukvarja z izdelavo notranje opreme. Močna volja, srčnost in strast do dela se izražajo skozi notranjo podobo trgovinice, v kateri prevladuje prijetno in toplo vzdušje. Povezavo si boste lahko ogledali spodaj, mi pa se lotimo recepta:

Polona ŠTOLFA
Zlata ptička

Beljakovinsko polno omleto, za katero recept boste prebrali spodaj, si brez slabe vesti lahko privoščite tudi za večerjo. Količine iz recepta zadoščajo za pripravo jedi za eno osebo; v primeru, da potrebujete več tovrstnih omlet, pa boste seveda morali uporabiti nekaj matematike 😉

Upam, da se vam recept ne bo zdel preveč kompliciran, ker … to ni. Vse sestavine, ki jih za recept potrebujemo, so na voljo v trgovini Zlata ptička, lahko pa KLIK – nete tudi na posamezne povezave.

Potrebujemo naslednje sestavine:

Postopek priprave:

Vse beljake (tudi od preostalih dveh jajc) zmešamo z električnim mešalnikom skupaj z Maco, Konjak moko ali enim rumenjakom, cimetom in merico proteinov. Dobljeno maso nato vlijemo na ponev, ki jo pred tem premažemo s kokosovo maščobo. Če smo izbrali možnost z rumenjakom, dodamo še preostal cel rumenjak. 

Čez vse skupaj posujemo ovsene kosmiče in pečemo na srednji temperaturi. Ko je spodnji del palačinke dovolj pečen, jo nežno prepognemo on voila – preprost ter izvrsten, po vrhu pa še zdrav obrok je pripravljen.

Dober tek! 

Sicer pa – ne pozabite si ogledati izjemne ponudbe v spletni trgovini (KLIK na spodnjo sličico):

(Visited 3 times, 1 visits today)