web analytics
29. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

BEJŽTE SE ZMIGAT! Aktivn, pa še zelen vikend vm ponujajo …

Tale vikend, k pride čez tri dni, so przadevn (da neb kdo prebral – przadet!) organizatorji prpravl en fajn izlet u Mojstran, pa tm naokol. Kr berte naprej!

U glavnm, za ceu dan zbotnga programa seu začew tko, da seujo usi zainteresiran nabral petnajst do deveth zutrej pr Slovenskmu planinskmu muzeju u Mojstran. Tiste par minut seujo poj sprehodil ke do Peričnika, da se pa neb kdo zgubu po edin pot, bojo pa zravn tut lokalci u vlogah turističnh vodnikov. Spod pod slapam pr koč bo postank, omenajo tut eno možnost južnana, ampak … ni čist jasn, a bojo od Mojstrane (od deveth zutrej) do Peričnka hodil u rikverc in bo to trajov do južne, alpa bo pač južna u zboto bl zgodna. Kukrkol, tko zmatranm, pa podprtm planincam, so organizatorji zagotovil, da jh bojo prepelal nazaj u Mojstrano. K bojo enkat srečno tm, jm bojo – spet s strokovnmu vodenam – pokazal plezališe Mlačca (zdej se popularn reče: ferata), za konc pa še – jasn da – Slovensk planinsk muzej.

Tko bo dan miniu, za večino brez dvoma fajn, ni pa hudič, da se ga nau kdo po zoprn slovensk navad tut nagonu, pa se bo poj mejhn mn spomnu. Ampak to je že ena druga debata.

Kukrkol že, če seu kdo u nedelo zutrej tm zbudu, pa da mu nau nč jasn, bo mu na volo popravn ispit, ker bo spet program. Kukr je razbrat s plakata, bo mejhn drgačn od zbotnga, ampak … tko je tut prov. Ni usak dan nedela! Ne glede na to, da mo trinajstga, usaj petk nau.

Spet seujo zbral četrt pred deveto pred muzejam, ampak to rundo seujo pa pelal do Peričnka. Pešačt bojo začel šele tm, šli wjo pa do konc doline (Vrata) zato dab tm loh vidl kašn je najlewš razgled na severno triglavsko steno. Jasn, spet bojo zravn lokalci, naujo valda za turistične vodnike vozil ldi s Fajtovcov. U Aljažovmu domu bo postank, pa za otroke so prpravl – animacijo. Poujo pa pohodniki v bistvu že tko zmatran, da jh bojo natrtili nazaj na avtobus(e), pa prpelal nazaj u Mojstrano. To je tist plac, za kerga je enkrat komentator na Eurosportu reku, da je: Modžstrana, houm of Jurij Kozir

Jasno, kbojo že enkt tam, siujo pa pohodniki loh še muzej ogledal, dočim za Kozirja namormo garantirat.

Aja, pa še to: obvezn sej treba prjavt usaj tri dni pred dogodkam, tko da … sej znate štet – kr dons se prjavte. Kontakti:

  • barbara.rozman@tnp.gov.si
  • +386 (0)4 57 80245 ali +386 (0)4 57 80 205 alpa
  • KLIK

Vir: Mojca Mežek, Turizem Kranjska Gora

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
3 min read