web analytics
25. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Petek je tu. In ker je petek dan za metek

Ne, ne, hecamo se. Saj veste, petek je na spletni strani Jeseničan.si dan za Almin kotiček. Vreme bo, kakor kaže, bolj kilavo, zato si bo dan potrebno popestriti na drug način.

Naš predlog: veljalo bi se nekoliko pocrkljati. Preden vam domišljija podivja in začnete svojo boljšo polovico nadlegovati z vse sorte prijetnimi idejami s področja mesenih dejavnosti, vam kar hitro zaupamo, da tole ni “tiste sorte” besedilo  😉 

Pa tudi sicer – recept, ki ga boste deležni spodaj, ni “mesni”, ampak …
Ampak pustimo vendarle Almi, da izda nekaj iz svoje bogate zakladnice dobrot.

*****

Alma tokrat predstavlja odlično sladico, ki jo je moč pripraviti zelo na hitro. Posebej všeč bo vsem tistim, ki imajo radi kremaste okuse. Odločila se je za Panna Cotto s sivko, vendar je ob predaji recepta v isti sapi dodala, da lahko končne okuse izbiramo in pripravimo sami po svojih željah.

Sestavine:

1 l sladke tekoče smetane
3 dl polnomastnega mleka
150 g sladkorja
20 g vanilijinega sladkorja ali strok vanilije
20 g sušene sivke ali sivkinega ekstrakta (po okusu)
4 listi želatine

Priprava:

Tekočo smetano zavremo skupaj z mlekom in sladkorjem, dodamo vanilijin sladkor in sivko. Ko vsebina zavre, dodamo namočeno in odcejeno želatino in dobro premešamo. Nadevamo v poljubne modele in ohladimo. Okrasimo z malinami in beljakovimi poljubčki ali vetrci.

Voilà, bi prav po chefovsko lahko dodali, ko nam pred oči pride končni izdelek, ki bo nekaj minut zatem seveda vzdražil tudi nekatera druga čutila. In če vam ob tem, dragi Jeseničani, še vedno na pamet padajo packarije … Panna Cotta po Alminem receptu se zdi prav primerna za …

To ni tiste sorte besedilo  😛

Preden pa dokončno zaključimo, vas pa, dragi Jeseničani, seveda vabimo, da si ogledate osnovno Almino spletno stran – tisto, ta chefovsko – saj boste na njej našli recepte za vse sorte dobrot. KLIK – nite na spodnjo sličico:

OPOMBA: Naslovna fotografija izposojena z dovoljenjem lastnice s Facebook profila Alme Rekić.
Advertisements