web analytics

1,38 mg/l v krvi!!!

Delite:

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

   –    dve obvestili o prometnih nesrečah;
   –    po eno kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
   –    s področja kriminalitete naznanilo suma kaznivega dejanja vloma;
–    zaradi  vožnje  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja, so policisti zasegli eno vozilo;
–    iz prometa so policisti včeraj izločili voznika z 1,37 mg/l alkohola in ga pridržali do streznitve;

    Preiskava  nasilne  smrti  na območju Radovljice še poteka. Danes se nadaljuje  obdukcija  trupel.  Zato policija javnosti s končnimi ugotovitvami še ne more seznaniti.

***
Promet 

Neznani voznik je včeraj opoldan na Trati v Škofji Loki poškodoval zapornico na  zavarovanem prehodu  ceste čez železniško progo. Na prehodu ceste čez železniško progo ima vlak prednost pred vsemi udeleženci cestnega prometa,  kar naj udeleženci v prometu obvezno upoštevajo. Ravnati se je potrebno po prometni signalizaciji,  ki je tam zato, da udeležence obvaruje. Trčenje vlaka v vozilo ali
pešca se običajno konča tragično. Zato policija priporoča, naj nihče po nepotrebnem ne sili v nevarnost.

***
Sam ni mogel stati

Policisti so včeraj zvečer na območju Tržiča iz prometa izločili  voznika,  ki  mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal skoraj tri promile alkohola (1,37 mg/l). Voznik je ne samo vozil nezanesljivo, iz avta med  kontrolo  sploh  ni mogel stopiti in je za volanom zaradi pijanosti bolj kot  ne  spal.  Iz vozila  so  ga  zato  spravili policisti in mu odredili pridržanje  do  streznitve.  Zaradi  hujšega  prekrška bo  obravnavan pred pristojnim okrajnim sodiščem.

Podobne vrednosti alkohola v krvi niso  pogoste,  so  pa  vendarle  več,  kot  zgolj redke. V letošnjem letu  je  imelo  60%  pijanih povzročiteljev prometnih nesreč na Gorenjskem  več  kot  1,11  promila alkohola (13 od 22). Povprečna stopnja alkohola  pri  povzročiteljih v letošnjem letu znaša 1,20 promila alkohola.
Vozite le trezni!

***
Kriminaliteta

Včeraj ponoči je neznani storilec poškodoval vrata podzemne garaže na Nazorjevi ulici v Kranju, v Bistrici pri Tržiču je bil obravnavan poskus  vloma  v  stanovanjsko  hišo,  v  Tržiču  pa  je  bilo obravnavano poškodovanje kablov poslovnega subjekta na napravi.

O pojavu spornih plakatov na Jesenicah (KLIK-nite za prikaz članka na to temo!), iz Policijske uprave v Kranju ni bilo nobene omembe.

Naslovna fotografija: KLIK
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja